Voorbumper opknappen Citroen ID20 cabrio

De voorbumper zag er nog aardig uit, maar de luchthappers en het tussenstuk zoals op de foto hieronder te zien is, waren niet meer te repareren.

Bij Daniël in de oud ijzerbak alles doorzocht tot ik een setje had dat in behoorlijke staat verkeert.  De luchthappers heb ik hersteld met ingelaste nieuwe stukjes plaat waar de roest had toegeslagen.

Het tussendeel bij de luchthappers en de 3 montageplaten van de voorbumper heb ik vervangen met vrijwel nieuw plaatwerk een NOS voorraad, ook uit de oud ijzerbak van Daniël.

Van de 3 delen van de voorbumper heb ik er na demontage één ontdeukt, omdat er 2 kleine deukjes inzaten in het rechterdeel, precies op de knik.

De 3 delen van de voorbumper heb ik helemaal bewerkt: Eerst het vuil; eraf, roest van de achterkant af, krassen schuren en polijsten, daarna het hele oppervlak gepolijst.  Omdat het chroomstaal is, gaat dat met het nodige geduld prima.

error: Content is protected !!