Lomography met mijn oude 35mm Canon T70, T90’s, EOS500 en mijn Lubitel’s 6x6cm

Sinds mijn kinderen begin 2021 belangstelling kregen voor lomografie, begon het in mijn hoofd te kriebelen.

Ik heb een hoop analoge fotoapparatuur opgeborgen, gewoon omdat ik nooit iets kan weggooien dat mogelijk ooit van pas kan komen.

Dus – ik heb een leverancier voor mijn sappen en film en ik heb geprobeerd mijn cams nieuw leven in te blazen. Dat bleek moeilijker dan ik had verwacht.

De T70: geen probleem, gewoon 2x AA batterijen erin en het gaat goed.

Maar mijn favoriete T90’s wilden gewoon niet schieten. Na veel lezen op het net vond ik eindelijk het probleem: een van de spoelen bleek wat magnetisme nodig te hebben van een nedymium magneet en alles werkt weer goed!

Dus deed ik dit en het werkte. Eigenlijk verwijderde ik de magneet en de camera bleef enige tijd werken.

Maar de volgende dag moest ik hetzelfde ritueel opnieuw doen. en opnieuw.

Dit is de grootste Neodymium magneet die ik gebruikte, met de witte stip erop. Het werkte alleen goed in deze exacte positie. Elke andere kant naar boven en het zou niet goed werken. Door de magneet te draaien verdween ook de magische reparatie. Ik liet het een paar uur zitten en de sluiter bleef werken. Toen ik hem ’s nachts uitzette, werkte hij de volgende ochtend niet meer. De magneet kan niet blijven zitten, omdat hij andere bewegende delen blokkeert.

 

Dus – de T90’s zijn weer in de opslag.

 

En mijn nieuwere Eos 500 werkte perfect! Alles automatisch, AF en alles! Dit is gewoon een moderne camera die alles heeft wat je nodig hebt. De EF lenzen passen allemaal, dus ik kan weer met deze 35mm camera gaan fotograferen!

Ik ga alleen in zwart-wit fotograferen, want mijn vergroter en al mijn donkere kamer apparatuur is voor zwart-wit. Ik heb vorige week de benodigde vloeistoffen ontvangen, en ik ben er klaar voor!

Ik zal nieuwe berichten plaatsen en de links hierboven toevoegen wanneer ik mijn eerste rolletje 35 mm film ga ontwikkelen, in zwart-wit!

 

error: Content is protected !!