Vervangen van mijn Harley softail achter schokbrekers

Ik sleep met mijn HD Heritage softail vaak op rotondes als ik niet oplet net met mijn linker- en rechter zijkant over de straat.

Dat is op te lossen door de motor een iets hogere positie te geven.  Om dit te doen, kun je aan de voorkant de voorvork iets verlengen en je kan ook de achterkant iets verhogen door bij mijn Heritage softail de schokbrekers iets in te korten. De schokbrekers van een softail zijn namelijk geen PUSH maar PULL uitvoeringen, dus kortere schokbrekers  betekent een hogere zit. Als je de schokbrekers langer maakt, verlaag je de motor.

Bij Midwest motors in Australië heb ik een tijdje terug 2 nieuwe chrome schokbrekers besteld die een ruim regelbereik hebben.  Deze schokbrekers heb ik ingesteld op de kortste stand en daarna gemonteerd.  Hiermee komt mijn motor tijdens het rijden ca. 3 cm hoger.  Geregeld!

Bij het loshalen wel even de schokbrekers blokkeren!
Rechter zijkant, montagepunt rechter schokbreker aan de achterbrug
De oude schokbrekers

 

CategorieënGeen categorie
error: Content is protected !!