Citroën ID20 cabrio – lente 2024 – verder met de afwerking!

Na een lange periode van andere dingen doen ben ik eindelijk de Citroën DS (ID20) Cabrio gaan halen om het verder af te maken.

Als laatste had ik na het volledig vlak maken een aantal lagen primer op de auto gezet.

Nu krijgt de auto een volledige contract-schuurbeurt met P400 en daarna spuit ik hem zilver metallic.

Eerst basis zilver metallic erop en dan een paar lagen 2K blanke lak.

Omdat mijn garage niet breed genoeg is zal ik het schuren en spuiten in twee fasen moeten doen: Eerst de motorkap en de linkerkant en als die volledig is uitgehard, draai ik de auto om en doe ik de kofferklep en de rechterkant.

Nog te doen: Achterbumper eraf halen voor het schuren, de achterramen laten zakken en de afdekklep van het dak er afhalen.  En een paar onvolkomenheden bijwerken: 1) Onderaan het linker achter scherm is een stukje primer los gekomen en 2) In de rechterdeur is op de lasnaad van het reparatiedeel een scheurtje ontstaan in de toplaag en 3) ik heb zelf een deukje gemaakt op de rand van het rechter achterscherm, nauwelijks te zien maar dat haal ik er nog wel even uit.

De keienvanger spuit ik later, wanneer ik de rechterkant afwerk. Dan leg ik de keienvanger in de binnenkant van de wagen en neem ik dit deel gelijk mee.  Dat doe ik ook met een paar andere delen die in zilvergrijs moeten worden gespoten, waaronder de lichtbalk/kentekenplaathouder achter en de kentekenplaathouder voor.

 

error: Content is protected !!