Citroën ID20 cabrio voorbereiden voor spuitwerk – 1e keer schuren van de auto

Na al het plaatwerken, lassen, passen en meten van de deuren, kofferdeksel en achterbumper kan eindelijk de voorbereiding voor het spuitwerk starten: Schuren!

Vorige keer toen ik de cabrio heb gespoten had ik al een goede witte onderlaag aan 2k epoxyprimer onder de 2k zwarte aflak zitten.

Maar toen had ik haast en heb ik wel de  laklaag die toen nog op de wagen zat behoorlijk geschuurd en waar nodig bijgewerkt en/of kaal gehad. Daarna heb ik toen ook  2k epoxyprimer eroverheen gespoten maar die lagen heb ik daarna niet meer geschuurd.  Wel 2k zwarte lak er overheen gespoten en dat was toch een beetje rafelig geworden.  Dekte wel verder wel goed.

Dus nu kan ik alles gemakkelijk met de excenter schuurmachine met 200 grit glad schuren, net wel/niet door de oude zwarte 2K laklaag heen.  Ik moet behoorlijk doorzetten om door het zwart heen te komen.  Het ziet er goed uit, maar een paar kleine pinholes weg te werken.

Vandaag heb ik de rechterkant gedaan, ook gelijk alle randjes en binnenkant deur en kofferklep geschuurd.  En de portierstijlen en -dorpel natuurlijk. En de helft van de motorkap alvast meegenomen.

Volgende stap wordt dat ik de auto omdraai en de linkerkant ga afwerken, daarna de linkerdeur ook aan de binnenkant schuren en in de primer zetten.  Ook links moeten de deurdorpel en deurstijlen nog worden afgewerkt, eerst kaal en strak maken, schuren en in de primer.  Daarna alles schuren met 200 grit en pinholes opsporen.

Als alles geschuurd is moet ik alles afplakken, ook de motor en kofferruimte, wielen enzovoorts.  Dan komen de onderplaat en kentekenplaten op de afdekking van de stoelen/ binnenruimte te liggen om mee te spuiten en gaat de auto in de 2k epoxyprimer.  Dat worden 2 lagen.

Daarna drogen en in de zwarte guide coat. schuren met 800 en kijken of alles mooi vlak is. Waar nodig bijwerken en daarna weer met 800 vlak maken.

Daarna kan de eerste laag basecoat erop en kan het afspuiten beginnen!

error: Content is protected !!